Opas luonnonpuistoihin

Tansania - luontoparatiisi

tempo_142

Tansania on villin luonnon ystäville unelmien kohde Afrikassa. Lähes 200 000 neliökilometriä luonnonpuistoja takaa unohtumattomat elämykset. Kilimanjarolta, Afrikan korkeimmalta vuorelta, Afrikan suurimmalle järvelle Lake Victorialle, vierailijat löytävät maan, jossa yhdistyvät luonnon kaikki eri elementit. Itä-Afrikkaa kutsutaan myös ihmisyyden alkusijaksi ja se kätkee sisälleen maagisia kokemuksia ja uskomattoman kauniita maisemia. Punaiset ja vihreät värit väreilevät kirkkaassa Afrikan auringossa ja henkesi salpautuu niitä katsellessa.

Matkallasi läpi Tansanian luonnon et näe moniakaan kyliä tai farmeja, eikä teitä ole päällystetty asfaltilla. Edessäsi on vain loputon Afrikan taivas ja kukkulat, jotka ohjaavat matkaasi kultaisten savannien roihuun. Yläpuolellesi kohoaa massiivinen Kilimanjyellow_baboonaro lumen peittämän huipunsa kera, joka kimaltelee kuumuudessa peilin lailla, toden ja illuusion välillä.

Turisteja täynnä olevien minibussien jonot, jotka uhkaavat luonnonpuistoja muualla Afrikassa, eivät ole saavuttaneet Tansaniaa. Masai-heimon alkuperäinen kulttuuri ja elämäntapa ovat edelleen olemassa ja puistojen luonto on koskemattoman kaunista. Päiväntasaajan kuumuus savannilla vaihtuu ylämaiden viileyteen. Tansaniasta löydät alkuperäisen Afrikan, ja kuten Hemingway, elämänlähteen janoiselle ja luovalle sielulle.

Tansaniaa ei voi nähdä ja ymmärtää täysin yhdellä matkalla, mutta kauttamme pääset alkuun. Voit valita safarikohteesi useista maailmankuuluista puistoista kuten Serengeti, Ngorongoro, Ruaha tai Selous-puisto. Voit myös seikkailla Intian valtameren korallisaarilla Sansibarilla, Pemballa tai vaikkapa Mafian saarella tai voit uppoutua Livingstonen jalanjäjille historiaan. Toiminnan täyteisistä lomista nauttiva voi kiivetä Kilimanjarolle, sukeltaa koralliriutoilla, syvänmeren kalastaa, metsästää buffaloita tai vaikka vain kulkea eteenpäin ja ihmetellä maisemia mennessään.

Additional information