Kilimanjaron valloitus - Tue kehitystyötä

Conquering Mount Kilimanjaro with Art in Tanzania

Tiemme Kilimanjaron huipulle kulkee kauneinta Machamen reittiä. Matka huipulle kestää kuusi päivää. Huikea vaellus huipulle ei sisällä varsinaisesti vuorikiipeilyä, vaan muistuttaa ennemminkin patikointia. Silti retki testaa rajojasi, sillä ilma ohenee kohti huippua ja vaaditaan hieman kuntoakin, että jaksaa vuorenvalloituksen loppuun asti. Huipulle pääseminen on kuitenkin kaiken vaivan arvoista! Tämän sivun lopusta löydät videokuvauksen reitistä.

Art in Tanzanian Afrikan safareilla pääset myös tutustumaan paikallisiin ihmisiin ja kyliin. Teemme avustustyötä masaikylissä auttamalla mm. kouluissa, orpokodeissa ja sairaaloissa. Safarisi tuotot käytetään näiden projektien rahoittamiseen. Suurin projektimme 2015 -2017 on Children's Agenda ohjelma koalitiossa UNCEF, Save the Children ja muiden kansalaisjärjestöjen kanssa. Erityiskohteenamme on Mama Mkubwa ohjelma naisten ja lasten community keskuksen rakentamiseksi Madalen kylään.

Kilimanjaron kiipeämiseen voit kätevästi liittää Pohjois-Tansanian safarin. Alla on esimerkkinä ohjelma, jossa on kolmen päivän safari Masaimaahan, N'gorongoro kraateriin ja Lake Manyaran luonnonpuistoon, mutta voimme muokata safaria toiveittesi mukaan.

Toinen hyvä lisävaihtoehto rankan kiipeämisen päätteeksi on rentouttava rantaloma Sansibarilla, ja alla löydät tiedot suosituimmasta Sansibarin paketistamme. Tätäkin matkapakettia voimme räätälöidä toiveittesi mukaiseksi.

Helpoin tapa aloittaa seikkailusi on saapua Kilimanjaron kansainväliselle lentokentälle ja poistua Tansaniasta joko Kilimanjarolta tai Dar es Salaamista riippuen siitä, suuntaatko kiipeilyn jälkeen safarille vai Sansibarille. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. meiltä lentovaihtoehtoja.

Kilimanjaron valloituksen hinta:

 • Aikuiset USD 1550

Kaikki matkan tuotot käytetään Art in Tanzania:n yhteiskuntatoimintaan, kuten vähäosaisten lasten koulutusprojekteihin ja muuhun avustustoimintaan, sekä koulujen ja orpokotien rakentamiseen.

Kiipeilypaketti sisältää:

 • Siirtyminen autolla kiipeämisen aloitusportille ja paluuportilta takaisin
 • Alla kuvattu kiipeäminen
 • Retkimajoitus ruokineen
 • Kaikki viralliset portti- ja päivämaksut
 • Oppaat,kantajat ja kokit
 • Vesi

Kilimanjaron kiipeilyPakettiin ei sisälly:

 • Pyykki, makuupussit, henkilökohtaiset juomat ja kiipeilyvarusteet
 • Pelastusoperaatiot (kuuluvat Kansallispuiston vastuulle päivämaksuja vastaan)
 • Kansainvälisiä lentoja
 • Henkilökohtaisia kuluja
 • Tippejä,noin USD 100/kiipeilijä (Porters Unionin suosittelema summa)
 • Yöpymistä ennen ja jälkeen kiipeämisen. Voit halutessasi yöpyä Moshin vapaaehtoistalollamme, hintaan USD 35/yö, sisältäen aamiaisen ja illallisen, tai voit kysyä meiltä hotellivaihtoehdoista.

Päiväohjelma:

Päivä 1. (-, l, p)

Ajamme Moshista Kilimanjaron Machame-kylän portille noin 1,490 metrin korkeuteen, jonka jälkeen aloitamme kiipeämisen. Ensimmäisen päivän patikointi vie noin seitsemän tuntia ja on pituudeltaan 18 kilometriä. Kuljemme enimmäkseen sademetsässä. Matkan varrella nautimme tervetuliaislounaan ja saavumme iltapäivällä Machamen leiriin. Sillä aikaa kun lepäämme, oppaat pystyttävät teltat ja kokit valmistavat  päivällistä. Ensimmäisenä päivänä patikoimme noin 1500 metriä ja nousemme 2,980 metrin korkeuteen.

Päivä 2. (a, l, p)

Toisen päivän patikointi nousee 3840 metriin Shira-leiriin. Matka kestää noin kuusi tuntia ja matkaa taitetaan yhdeksän kilometriä. Alkumatkasta taivallamme vielä metsäistä aluetta, mutta muutama tunti lähdön jälkeen maasto muuttuu ruohikkoiseksi avomaaksi. Lounaan jälkeen alkaa kivikkoinen Shira-tasankomaa. Silmiisi avautuvat upeat jäätikkömuodostumat. Päivän vaellus päätyy Shira-leiriin, joka on jo niin korkealla, että lämpötila voi yön aikana tippua pakkasen puolelle.

Päivä 3. (a, l, p)

Kilimanjaron kiipeäminenKolmantena päivänä siirrymme Shira-leiristä Lava-huipun (4630m) kautta Barranco-leirille 3950 metrin korkeuteen. Patikointi kestää noin seitsemän tuntia ja matkaa kertyy 15 kilometriä. Tämä päivä vaelletaan pitkin kasvitonta laavakivialuetta. Tämä on toistaiseksi raskain vaelluspäivä. Näillä korkeuksilla on mahdollista kokea vuoristotaudin oireita. Päivän aikana käyt 4630 metrin korkeudessa ja laskeudut sen jälkeen 680 metriä Barranco-leiriin, ja tämä helpottaa totuttautumista ilman ohenemiseen.

Päivä 4. (a, l p)

Siirtyminen Barranco-eiristä (3,950m) Barafu-leiriin 4550 metrin korkeuteen. Patikoimme noin seitsemän tuntia 13 kilometrin matkaa. Kiipeämme ylös Great Barranco-seinämää, joka näyttää vaikeakulkuiselta, mutta ei käytännössä ole liian hankala kiivettäväksi. Täällä Kilimanjaro avautuu eteesi kaikessa mahtavuudessaan. Päivän retki päätyy Barafu-leiriin, joka on altis tuulille ja vaikeakulkuinen. Matkaa jatketaan jo seuraavana yönä ja nousemme 1345 metriä. Ennen pimeäntuloa on paras laittaa kaikki tavarat kuntoon, vaihtaa otsalamppujen patterit ja koota kaikki valmiiksi, jotta tavarat ovat helposti löydettävissä.

Päivä 5. (a, l, p)

Heräämme hieman ennen puoltayötä ja kiipeämme noin kuusi tuntia Stella pointille ja tämä on useimmille vaativin osuus. Stella Pointilta jatkamme noin kaksi tuntia huipulle, Uhuru Peakille 5895 metriin, jossa maasto on jäistä. Vietämme huipulla sääolosuhteista riippuvan määrän aikaa, jonka jälkeen siirrymme takaisin Barafu-leiriin, joka vie noin kolme tuntia. Lepotauon jälkeen jatkamme matkaa alas Mweka-leiriin 3100 metriin. Tämä osuus on helppokulkuinen ja päädymme takaisin metsäiselle alueelle. Yövymme Mweka-leirissä.

Päivä 6. (a, l, -)

Siirymme Mweka-leiristä (3,100m) Mweka-portille 1980 metriin. Kuljemme 15 kilometrin matkan metsäistä tietä kohti paluuporttia, jossa Kilimajaron valloituksessa onnistuneet kiipeiljät saavat todistuksen. Huipulle, Uhuru Peakille päässeet saavat kullanvärisen ja Stella Pointin tavoittaneet vihreän sertifikaatin. Mweka-portilta jatkamme autolla Moshiin.

 

Kilimanjaron kiipeäminenHenkilökohtainen varustus:

Suosittelemme että pakkaat kiipeämistä varten mukaan seuraavat tavarat: makuupussi, vaelluskengät, anorakki, lämmin pusero, retkeilypäähine, sadetakki ja -housut, hanskat, kiipeilykepit, sukkapari, vesipullo, kevyet lenkkitossut, selkäreppu, päänsärkylääkkeet, otsalamppu.

Voit periaatteessa vuokrata kaiken tarpeellisen Moshista, mutta kiipeilykenkien on hyvä olla juuri jalkaasi sopivat ja "sisäänajetut" hiertymien estämiseksi. Et halua, että matkasi keskeytyy huonon kenkäparin takia.

Safari

Kiipeilyn jälkeiseksi ohjelmaksi suosittelemme kolmen päivän safaria Masaimaahan, N'gorongoron kraatteriin ja Lake Manyaran luonnonpuistoon. Tarkemmat tiedot safarista päiväohjelmineen täältä.

Sansibar

Kiipeilyn tai safarin jälkeen voit myös jatkaa rentouttavalle rantalomalle Sansibarin maustesaarille. Kysy meiltä erilaisia vaihtoehtoja.

Kaikki safari- ja matkatuotot käytetään yhteiskuntaprojekteihimme Tansaniassa.

Kilimanjaro climb testimonial

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

 

 

 

Additional information