Jiwe Gumu – koulu korjataan maaliskuussa

Mtonganin kylässä, lähellä Bahari Beachia, sijaitsevan Jiwe Gumu –koulun korjaukset alkavat maaliskuussa 2011. Koulussa on tällä hetkellä 89 oppilasta, iältään 3 – 5-vuotiaita. Kylän jatkuva kasvun kuin myös lasten määrän kasvun takia koulu tarvitsee uuden luokkahuoneen ja vessat.

Koulun johtaja, Frederick Kennedy kertoi, että korjausten piti alkaa jo helmikuussa, mutta lupa-asiat viivyttivät korjausten alkamista.

Korjausten pääasiallinen rahoittaja on Yhdysvaltain Suurlähetystö, joka on lahjoittanut 4,030,000 Tansanian shillinkiä, joka vastaa noin 1900 euroa, korjauksiin. Art in Tansania osallistuu myös rahallisesti korjauksiin, jotta Jiwe Gumun oppilaat saavat varmasti tarvittavan kokoiset tilat.

Korjaustöiden alettua ne valmistuvat noin kuukauden kuluessa, mikäli kaikki sujuu suunnitelmien mukaan.

”Kun uudet luokkahuoneet on rakennettu, voimme jaksaa oppilaat iän mukaan ja kuten sanoin aiemminkin – ottaa lisää oppilaita kouluumme.” Frederick Kennedy sanoi koulun portailla.

Jiwe Gumu tarkoittaa käännettynä ”kovaa kiveä” ja tällä hetkellä siellä työskentelee kaksi vakituista opettajaa. Art in Tansanialta Jiwe Gumussa opettaa useimmiten yksi tai kaksi vapaaehtoistyöntekijää.

Jiwe Gumu aloitti toimintansa vuonna 2003.

Additional information