Usein kysyttyä

Matkustan yksin, ja mietin osallistuuko Art in Tanzanian toimintaan muita yksin matkustavia?

Tänne saapuu paljon ihmisiä, jotka matkustavat yksin kuten sinäkin – jotkut matkustavat jopa ensimmäistä kertaa yksin. Yksin matkustavilla ei tarvitse huolehtia, sillä täällä ei tarvitse ikinä olla täysin yksin. Projektista riippuen työskentelet joko yksin tai ryhmässä, ja asut samassa rakennuksessa muiden vapaaehtoisten ja työharjoittelijoiden kanssa. Lisäksi olet tekemisissä paikallisten kanssa päivittäin.

Jos sinulla on huolia saavuttuasi Tansaniaan, henkilökuntamme on valmis auttamaan sinua. Älä anna yksin matkustamisen estää sinua kokemasta tätä unohtumatonta matkaa. Ennen matkaa voit ottaa yhteyttä ja kysyä asioista, ja yritämme parhaamme mukaan vastata kysymyksiisi. Matkan lähestyessä loppuaan olet varmasti saanut paljon uusia ystäviä ja kokemuksia, joita kannat mukanasi monet vuodet.

Milloin on paras aika tulla?

Paras aika tulla vapaaehtoistyöhön Tansaniaan on silloin kun sinulle sopii. Ota kuitenkin huomioon että loma-aikana kuten pääsiäisenä, jouluna ja uudenvuoden aikaan monet koulut ovat suljettuja. Vapaaehtoisen pitää olla tänä aikana joustava projektivalintojen suhteen. Jos näihin aikoihin matkustaminen sopii sinulle parhaiten, älä huoli – täällä on aina jotain tekemistä!

Entä malaria Tansaniassa, tarvitseeko siitä olla huolissaan?

Malaria voi olla vakava trooppinen tauti, ja joskus paikallisväestöä kuolee tautiin. Malariaa aiheuttaa parasiitti, ja se leviää tartunnan saaneen naarashyttysen kautta. Paikallisväestöä kuolee malariaan, koska heillä ei aina ole puhdasta vettä ja varaa maksaa lääkäri- ja hoitokuluja. Malarianestolääkitys on suositeltavaa Tansaniassa ollessa. Lääkkeet voi ostaa halutessaan myös Tansaniasta, sillä täällä ne maksavat vähemmän kuin Suomessa. Kaikki vapaaehtoistalot ovat sairaaloiden ja terveysasemien läheisyydessä.

Käy oman lääkärisi luona ennen Tansaniaan lähtöä ja kysy malarianestolääkityksestä. Malarian saantia voi myös estää käyttämällä värikkäitä ja pitkähihaisia vaatteita, suihkuttamalla hyttysmyrkkyä iholle ja nukkumalla hyttysverkon alla.

Mitkä rokotukset ovat pakollisia?

On tärkeää käydä lääkärin luona, joka antaa yksilölliset rokotussuositukset tarpeittesi mukaan. Lääkärin luona on hyvä käydä ainakin neljä viikkoa ennen lähtöä. Suositeltavia rokotuksia on useita, ja matkarokotuksista voit saada lisätietoa Matkaajan rokoteoppaasta. Jos aiot matkustaa Sansibarille, keltakuumetodistus on pakollinen.

Haluatko tietää lisää?

Jos et ole saanut vastausta sinua askaruttavaan kysymykseen, voit ottaa yhteyttä meihin - autamme mielellämme!

Additional information