Terveydenhoitoalan vapaaehtoistyö Tansaniassa

terveydenhoitoalan vapaaehtoistyö työharjoitteluArt in Tanzania tekee terveydenhoitoalan työä lukuisissa sairaaloissa ja klinikoilla ympäri Tansaniaa. Monet paikallisista sairaaloista ja klinikoista tarjoavat edullista sairaanhoitoa ja ovat usein kiireisiä, ja työntekijöistä on pulaa. Koska työ on erittäin vastuullista, otamme sairaaloihin vain oikean koulutuksen saaneita vapaaehtoisia. Lähetäthän  CV:si koulutustodistuksineen meille ennen vapaaehtoiseksi tulemista, jotta löydämme juuri sinulle oikean terveydenhuoltoprojektin.

Terveydenhoitoalan vapaaehtoiset ja työharjoittelijat tukevat paikallista henkilökuntaa ja opettavat lääketieteellisiä metodeja. Terveydenhoitoalan vapaaehtoiset ja työharjoittelijat palvelevat myös paikallista yhteisöä opettamalla ja kouluttamalla kouluissa ja kylissä.

Suurimpia yhteisöön liittyviä kokonaisuuksia ovat tällä hetkellä HIV/AIDS -tietoisuusprojektimme. Seminaareissamme pyrimme lisäämään HIV/AIDS-tietoisuutta. Tarjoamme seminaareissa myös apua ihmisille, jotka ovat jo saaneet HIV-tartunnan ja ohjeistamme heitä hakeutumaan lääkäriin tarvittavan lääkityksen saamiseksi. Seminaarien järjestämiseen ei tarvita erillistä koulutusta, joten niitä voivat järjestää kaikki halukkaat resurssien mukaan.

Niin sairaanhoitajat ja lääkärit kuin lääketieteen ja sairaanhoidon opiskelijatkin voivat tehdä vapaaehtoistyötä tai suorittaa työharjoittelunsa projekteissa Dar es Salaamissa ja Moshissa Kilimanjarolla. Myös Sansibarin tai Serengetin kouluprojekteissamme voi antaa terveysalan opetusta. Tarpeelliset järjestelyt paikallisten sairaaloiden kanssa pitää yleensä aloittaa noin kuukausi ennen projektin alkua. Osallistumalla terveydenhoitoalan vapaaehtoistoimintaan ja työharjoitteluun Afrikassa opit ymmärtämään paremmin kehitysmaiden terveydenhuollon perustavanlaatuisia ongelmia. On tärkeää tiedostaa erot länsimaalaisen ja afrikkalaisen terveydenhuollon välillä. Monilla sairaaloilla ei ole tarpeeksi resursseja, ja kaikenlaiset sairaalatarvikkeet otetaankin kiitollisuudella vastaan. Sairaaloissa olevien vapaaehtoisten tulee pukeutua valkoiseen sairaala-asuun.

Olemme myös allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen Dar es Salaamin yliopiston kanssa. Tämä antaa harjoittelijoillemme mahdollisuuden osallistua yliopiston kursseille ja saada harjoittelupaikkoja yliopiston kautta.

Lasten opetusohjelmat ovat osa UNICEF Children Agenda Tanzania -projektia, johon Art in Tanzania osallistuu.

Voit osallistua myös "non-professional"-vapaaehtoisena, jolloin autat erilaisissa terveydenhoitoprojekteissa kuten HIV/AIDS-projekteissa ja terveydenhoitoalan opetusprojekteissa kylissä ja kouluissa. Saat arvokkaan kokemuksen terveydenhoidon ongelmista ja toteutuksesta kehitysmaassa.

Sairaanhoitoala

Medical volunteer testimonials

Additional information