Sanaa Sana

sanaa_sana_hotel_9Sanaa Sana, suomeksi "Lisää taidetta", on yksi Art in Tanzanian levy-yhtiön Mzuka Recordsin uusimmista projekteista. Voit tutustua Sanaa Sanan musiikkivideoihin YouTubessa.

Sanaa Sana on perinteistä tansanialaista musiikkia esittävä ryhmä, joka perustettiin vuoden 2009 alkupuolella. Alunperin ryhmään kuului seitsemän lahjakasta jäsentä, jotka olivat neljä rumpalia ja kolme tanssijaa. Ryhmä on saanut erinomaista palautetta kansainväliseltä yleisöltä, joka ihastui heidän energiseen musiikkiinsa ja kiihkeään tanssiinsa. Sanaa Sana on ehtinyt kerätä vaikuttavia saavutuksia vyönsä alle: he ovat muun muassa esiintyneet Ethno Sounds and the Pop Jazz college festival -tapahtumassa, sekä keikkaileet Etiopiassa.

Vuoden 2010 alussa Sanaa Sanaan liittyi viisi uutta jäsentä, jotka olivat akustinen kitaristi ja basisti. Uudet jäsenet ovat tuoneet ryhmälle uutta energiaa ja näin ollen monipuolistaneet sen musiikkituotantoa.

Bahari_Beach_Show_8Sanaa Sana on nyt hämmästyttävä yhdistelmä arvostettuja itä-afrikkalaisia muusikkoja, joilla on jo valmiiksi vaikuttava musikaalinen tausta. Jäsenten entisiin kokoonpanoihin kuuluu muun muassa Akudo Impact, Diamond Sound, Diamond Muzika, Zemkala, Sisi Tambala, Simba Theatre Group ja monia muita.

Tämä ammattimuusikoiden yhdistyminen erilaisin tyylein luo omaperäisen ja arvaamattoman kokoonpanon. Sanat kuten "imitaatio" tai "kopiointi" eivät löydy Sanaa Sanan tuotannosta. He ovat onnistuneet luomaan omanlaistaan, originaalia musiikkia.

Sanaa Sana kutsuu sinut henkeäsalpaavalle matkalle Afrikan sydämeen ja afrikkalaiseen kulttuuriin. He lumoavat sinut raikkailla äänillään ja maagisilla melodioillaan, jotka vievät mukanaan. Ennen kuin huomaat, olet jo tanssin huumassa heidän tumbiensa tahdittamana.

Bahari_Beach_Show_21Sanaa Sanan jokainen kappale vie sinut ainutlaatuiselle matkalle, joka on sekoitus tansanialaista ja kongolaista musiikkia. Ryhmän musiikki saa vaikutteita rumbasta, dombolosta, afro bluesista ja jazzista, mutta kaiken alla kuuluu perinteinen itä-afrikkalainen musiikki. Sanaa Sanan jäsenien taiteelliseen kehitykseen on vaikuttanut monien artistien, kuten Youssou Ndourin, Papa Wemban, Brenda Fassin, Michael Jacksonin, George Bensonin, Bob Marleyn, Miriam Makeban, Angelique Kidjon ja Selif Keitan musiikki.

Sanaa Sanan suurin intohimo on lavaesiintyminen. Rytmikkäät ja energiset live-esiintymiset saavat kuulijan ihastelemaan bändin toimintaa, jossa kaikkien jäsenten taidot ja intohimot yhdistyvät. Kuten eräs bändin jäsen sanoo "Me kaikki toimimme yhtenä, sydän täynnä rakkautta". Yhteistyötä edesauttaa myös se, että monet bändin jäsenet ovat työskennelleet aiemminkin yhdessä ja heillä on samanlaiset musikaaliset tavoitteet. Lavaesiintymisen sähköisyys on huomattu kansallisella ja kansainvälisellä tasolla ja bändi on saanut monia kunniamainintoja.

Bahari_Beach_Show_12Sanaa Sanaa edustaa ryhmä äärimmäisen menestyksekkäitä ja arvostettuja tanssijoita. Tanssijoita johtaa sensuelli ja dynaaminen Yuster Nyakachara, joka on voittanut SADEC-festivaalien parhaan tanssijan palkinnon vuonna 2001. Muihin tanssijoihin kuuluvat Mary Happygod Simon ja Agnes Damian Joseph. Monilla näistä tanssijoista on poikkeuksellisen vaikuttavat taustat, sillä he ovat esiintynet sellaisten bändien kuten Sisi Tembalan ja Zemkalan kanssa. Näiden yhtyeiden mukana he ovat esiintyneet ulkomailla muun muassa Algeriassa, Ruotsissa ja Hollannissa.

Perkussionisti Henry Zachariah Kaboye, joka soittaa perinteisiä tansanialaisia rumpuja, on monilahjakas taiteilija, jolla on laaja kokemus tanssista, musiikista ja teatterista.

Kokoonpanon muusikot ja -laulajat tulevat sellaisista kokoonpanoista kuin Akudo Impact ja Da Muzika. Sanaa Sanan päälaulaja on kuuluisa ja arvoituksellinen Toto Zebingwa, joka on voittanut parhaan kappaleen palkinnon BBC Swahili Africa -kilpailussa. Sanaa Sanan muita laulajia ovat Emanuel Kakonji Kalantanda ja Dona Kabongo Joseph. Tärkeä hahmo on myös kitaristi FrenchKabangi Ngoy, joka kitaransoiton lisäksi laulaa ja osallistuu laulujen tekemiseen. Dekanto Ndombasi Mukoko on ryhmän basisti ja  Kibyakibya Mwenebanta soittaa länsimaisia rumpuja.

Bahari_Beach_Show_3Yuster kokosi ryhmän nähtyään useat jäsenistä esiintymässä eri festivaaleilla ja tapahtumissa.

Sanaa Sana keskittyy parhaillaan 100-prosenttisesti harjoittelemaan ja levyttämään ensimmäistä levyään Mzuka Recordsin tiloissa. Tämä studio on vain yksi Art in Tanzanian projekteista, jonka Yuster perusti aviomiehensä Karin kanssa vuonna 2001. Art in Tanzanialla on monia projekteja, jotka edistävät kulttuuria, taidetta ja opetusta. Sen pääsääntöinen tavoite on kehittää paikallisten yhteisöjen tietoa ja taitoja, jotta yhteisöt voivat pysyvästi kehittää itseään ja parantaa elintasoaan.Bahari_Beach_Show_42

Mzuka Record ei vain etsi ja tuota nuoria tansanialaisia muusikkoja, vaan myös tarjoaa musiikkiopetusta paikallisissa kouluissa. Mzuka Records on auttanut monia suosittuja artisteja, kuten legendaarista rap-artistia Dudu Bayan ja Mambo Jambon Benjamin “Sixtus” Busungua nousemaan kuuluisuuteen.

Sanaa Sana saa inspiraationsa ilosta, rakkaudesta, Afrikasta ja jokapäiväisestä elämästä. Kaikki ovat vapaita säveltämään ja yksi jäsen innoittaa aina toista jäsentä. Se on Sanaa Sanan sielu!

Yhtyeen tärkein tavoite on näyttää suurelle yleisölle työnsä tulokset ja jakaa erilainen visionsa musiikista yleisön kanssa. Bändi jatkaa työtään valloittamalla tansanialaiset ja kansainväliset yleisöt hurmokseen henkeäsalpaavalla show'lla, joka voi helposti venyä yön pikkutunneille saakka.

Additional information